fbpx
(0)
(0)

Ένα δαχτυλίδι ή ΤΟ δαχτυλίδι

02.02.2021
Ένα δαχτυλίδι ή ΤΟ δαχτυλίδι

"If you liked it then you should have put a ring on it", θυμόμαστε να τραγουδάει, όλο νόημα, η Beyoncé το 2008.
Σήμερα, 13 χρόνια αργότερα, οι γυναίκες αγοράζουν οι ίδιες κοσμήματα για τον εαυτό τους περισσότερο από ποτέ.

 Είτε περιμένεις ΤΟ δαχτυλίδι από το ... έτερον ήμισυ, είτε δεν έχεις καν σχέση αυτή την περίοδο, το να αγοράζεις για σένα αυτό που θέλεις, είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης, ανεξαρτησίας και σχέσης αγάπης με τον καλύτερο σύντροφο που μπορείς να έχει στη ζωή σου: εσένα!
Και μια και διανύουμε απανωτά lockdown, με τα φετινά Χριστούγεννα και γενικά τις γιορτές να πέρασαν και να μην πήραμε ούτε μυρωδιά, με τον παραδοσιακά χειμωνιάτικο και κρύο Φεβρουάριο να μπήκε μόλις και τον 'Αγιο του έρωτα να κάνει πρόβες φτεροκοπώντας κάπου εκεί έξω, τι καλύτερο από το να κάνεις στον εαυτό σου ένα δώρο αγάπης; Τα τελευταία αρκετά χρόνια φαίνεται πως πολλές από μας αποφασίσαμε ότι ο γάμος δεν είναι αναγκαστικά προτεραιότητα - τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που ήταν κάποτε, για το φύλο μας. Η πανεπιστημιακή μόρφωση, η συνεχής εξέλιξη στην εργασία, η καριέρα που τόσες πολλές γυναίκες πια επιλέγουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους και η οικονομική ανεξαρτησία που αυτή μοιραία έφερε, σε συνδυασμό με το εφήμερο των σχέσεων, που αποτυπώνεται τόσο στους λιγότερους γάμους όσο και στα διαζύγια που συχνά ακολουθούν, άλλαξε το χάρτη δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Θέτοντας κάποια στιγμή το μεγάλο ερώτημα: Προς τι τόσος κόπος, να αναζητάς διαρκώς τον "κατάλληλο" σε μια θάλασσα από υποψήφιους συντρόφους που τελικά μπορεί να μην σε καλύπτουν ή να μην μπορούν να σε ακολουθήσουν, όταν μπορείς επιτέλους να έχεις μια ολοκληρωμένη, ικανοποιητική ζωή και μόνη; Και μην μας παρεξηγήσεις... Δεν προτείνουμε να πεις όχι σε μια ενδιαφέρουσα σχέση ή ακόμη και στο μεγάλο βήμα του γάμου, αν νιώσεις ότι έχεις βρει αυτό που ψάχνεις. Αλλά μέχρι αυτό να γίνει, μετά από τόσο κόπο και δουλειά να πετύχεις τη χειραφέτηση, ε, δεν είναι μια καλή στιγμή να αρχίσεις να απολαμβάνεις τους καρπούς της προσπάθειας; Για πολλές γυναίκες, η δέσμευση του άλλου είναι ένα εντυπωσιακό μονόπετρο. Αν ταυτίζεσαι αλλά παραμένεις single, σου ευχόμαστε να το αποκτήσεις, και γρήγορα!

 

Αλλά μέχρι τότε, να μερικοί καλοί λόγοι να αναλάβεις εσύ τη χαρά του εαυτού σου, ανανεώνοντας την εικόνα και το στυλ σου, αγοράζοντας ένα καλό κόσμημα που σε εκφράζει:

  1. Αν σε αγαπάς, δεσμεύσου!

Δεν χρειάζεσαι έναν άντρα, ή κανέναν άλλο άνθρωπο εν προκειμένω, για να νιώσεις ευτυχία.  Το μόνο που απαιτείται είναι να αγαπάς και να εκτιμάς τον εαυτό σου. Και αν τα ζευγάρια δείχνουν τα αισθήματά τους μεταξύ τους με ένα δαχτυλίδι, τι σε εμποδίζει από το να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα, εσύ για σένα; Δεσμεύσου λοιπόν στη χαρά σου, στην αλήθεια σου. Δεσμεύσου σε σένα!

LoveRings  ↓

 

  1. Κάνε ένα διάλειμμα - είναι απαραίτητο.

Αν είσαι μια τυπική περίπτωση εργαζόμενης, τότε σίγουρα καταβάλλεις καθημερινά κόπο και ενέργεια. Παράλληλα, προσπαθείς να ανταποκριθείς και στις προσδοκίες του περίγυρου. Της οικογένειας, των φίλων, της σχέσης σου (αν υπάρχει). Χρόνος για σένα μένει μάλλον λίγος. Κάνε ένα break και περιποιήσου τον εαυτό σου. Διαλέγοντας, για παράδειγμα, ένα όμορφο δαχτυλίδι, εκτός της ικανοποίησης που νιώθεις όταν το εντοπίσεις και το αποκτήσεις, θα σου θυμίζει στο εξής, κάθε φορά που θα το κοιτάς, την υποχρέωση να ξεκουράζεσαι και να κρατάς ισορροπία.

 

  1. "Επένδυσε" σε σένα, με χάρη

Ισχύει κι εδώ ό,τι και με κάθε τι άλλο. Επιλέγοντας ένα ακριβότερο, ίσως, κόσμημα, αλλά καλύτερης ποιότητας, κάνεις μια επένδυση στο μέλλον σου, αφού θα έχεις στη συλλογή σου κάτι με ποιότητα και διαχρονική αξία, που θα το φοράς για πολλά χρόνια, μια υπενθύμιση της πολύτιμης σχέσης με τον εαυτό σου. Ο χρόνος που θα αναλώσεις και τα παραπάνω χρήματα που θα ξοδέψεις για να αποκτήσεις αυτό που σου ταιριάζει, είναι ανάλογος και με την ικανοποίηση που θα σου δώσει μακροχρόνια, οπότε μην λυπηθείς ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Χρειάζονται και τα φτηνότερα κοσμήματα, αυτά που αποκαλούμε fashion jewelry, κυρίως ως αξεσουάρ στο καθημερινό μας ντύσιμο, αλλά όσο μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι, τόσο περισσότερο εξελίσσεται και το γούστο αλλά και η ανάγκη σου για περισσότερη κομψότητα. Προσέχοντας την ποιότητα αυτού που φοράς, φροντίζεις ταυτόχρονα και το προσωπικό σου ... brand!

Δαχτυλίδι με Ροδoλίτες ◊  Δαχτυλίδι με Ορυκτά πετράδια Αμέθυστο

 

     4. Κάνε ένα statement

Τότε ... παλιά, που κάναμε ακόμη χειραψία όταν συναντούσαμε κάποιον, το πρώτο πράγμα που συνήθως τραβούσε την προσοχή ήταν τα χέρια του. Επειδή είμαστε αισιόδοξες και πιστεύουμε ότι θα έρθει σύντομα ξανά η εποχή που η χειραψία θα επιτρέπεται, ένα κομψό και χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας  κόσμημα, είναι ο καλύτερος πρεσβευτής μας. Και πλέον οι επιλογές που έχεις είναι πολλές. Τόλμησε να "μιλήσεις" στον άλλο πριν καν ανταλλάξεις τις πρώτες κουβέντες, με ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι ή μπρασελέ, δηλωτικό της αυτοπεποίθησής σου.

 

   Βραχιόλι καρφί χειροπέδα ↓

            

 

  1. Πέταξε από πάνω σου την κοινωνική πίεση

Αφήσαμε το καλύτερο για τελευταίο. Εσύ ειδικά, η single γυναίκα, έχεις σίγουρα βρεθεί κάποια στιγμή σε ένα οικογενειακό ή κοινωνικό τραπέζι, όπου αρχίζουν οι ερωτήσεις περί της προσωπικής σου ζωής. Αντί για την αμηχανία που πολλές φορές ένιωθε στο παρελθόν μια γυναίκα, όταν έπρεπε να εξηγήσει γιατί δεν έχει ακόμη παντρευτεί και πότε θα ... "τακτοποιηθεί", πάρε μερικά δευτερόλεπτα για τον εαυτό σου, κοίταξε το υπέροχο lovering που φοράς στο δάχτυλο και χαμογέλασε με αυτοπεποίθηση. Θα φύγεις με άλλον αέρα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

Δημοκρατίας 74Α, Ηλιούπολη, 16344, Ελλάδα